Δημήτρης Λιγνάδης: Με χειροπέδες πισθάγκωνα στο δικαστήριο – Φωτογραφίες από την άφιξή του

February 11, 2022

Δημήτρης Λιγνάδης: Με χειροπέδες πισθάγκωνα στο δικαστήριο – Φωτογραφίες από την άφιξή του


Διαφ.

Διαφ.Στο δικαστήριο έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 9 ο Δημήτρης Λιγνάδης, το πρωί της Παρασκευής 11/2.

Ο γνωστός σκηνοθέτης έφτασε με χειροπέδες πισθάγκωνα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς, τρεις εκ των οποίων σε ανήλικους άνδρες.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Βιβή Μπουγιούρα στο Happy Day, τα φερόμενα ως θύματα βρίσκονταν ήδη μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, πριν την άφιξη του Δημήτρη Λιγνάδη.
«Είμαστε εδώ και θα είναι και ο κ. Λιγνάδης. Για πρώτη φορά θα δούμε ποιοι είναι οι καταγγέλλοντες. Δεν τους έχουμε δει. Είναι πρωτοφανές αυτό που έχει συμβεί σε αυτή την υπόθεση. Ο κύριος κατηγορούμενος που διατυμπανίζει την αθωότητά του από την πρώτη στιγμή, ουδέποτε δεν κατάφερε να δώσει τις εξηγήσεις του στον κύριο εισαγγελέα που άσκησε την ποινική δίωξη. Είναι πρωτοφανές αυτό που έγινε. Χωρίς να δώσει τις εξηγήσεις του, του άσκησαν δίωξη. Ενώ παρουσιάστηκε μόνος του, του άσκησαν ένταλμα συλλήψεως και φτάσαμε στο ακραίο σημείο, η δικαστής που διεξήγαγε την ανάκριση να καλεί τους φερόμενους ως παθόντες να διορθώνουν τις καταθέσεις τους γιατί ο κύριος Λιγνάδης είχε αντικρούσει οποιαδήποτε κατηγορία με μάρτυρες και με έγγραφα.

Έχω βεβαρυμμένο πρόγραμμα και έχω γνωστοποιήσει τα κωλύματα μου για ολόκληρο αυτόν τον μήνα. Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης και γι’ αυτό τον λόγο θα ζητήσουμε διακοπή. Η δίκη θα διεξαχθεί. Είναι αδύνατον να διεξαχθεί σήμερα στο διπλανό του Αρείου Πάγου» σημείωσε μεταξύ άλλων ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια


Έξω από τα δικαστήρια, πραγματοποιείται ταυτόχρονα πορεία διαμαρτυρίας υπέρ του ελληνικού #metoo.

Φωτογραφίες για το TLIFE: Πέτρος Χόντος

Πηγή: Tlife.gr

Διαβάστε επίσης: