Προστατευτική μάσκα: Πώς να την απολυμάνεις σωστά για να την ξαναφορέσεις με ασφάλεια και να γλιτώσεις χρήματα – Σπίτι

January 4, 2022

Η απολύμανση της μάσκας που θα χρησιμοποιείς στους κλειστούς χώρους, για να προστατευτείς από τον κορωνοϊό, μπορεί να γίνει στο σπίτι σου, προκειμένου να τη ξαναφορέσεις.


Διαφ.

Διαφ.

Η απολύμανση της μάσκας αφορά, τόσο την υφασμάτινη, όσο και αυτή που παίρνεις από το φαρμακείο και είναι για περιορισμένο αριθμό χρήσεων.

Κακοπαιγμένο θέατρο στο Survivor: Το στημένο φλερτ Μυριέλλας - "Στρακαστρούκα" και ο Βαλάντης σε ρόλο... Αλέξη Παππά

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Κακοπαιγμένο θέατρο στο Survivor: Το στημένο φλερτ Μυριέλλας - "Στρακαστρούκα" και ο Βαλάντης σε ρόλο... Αλέξη Παππά

H χρήση της μάσκας είναι εδώ και καιρό υποχρεωτική τόσο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όσο και στους κλειστούς χώρους που συναθροίζεται μεγάλη μερίδα του κοινού.

Προστατευτική μάσκα απολύμανση

Αυτό το προστατευτικό κάλυμμα της μύτης και του στόματός μας θα γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, το επόμενο διάστημα, γι’ αυτό είναι καλό να ξέρουμε πώς να την πλένουμε.

Η υφασμάτινη μάσκα μπαίνει στο πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία

Το παρακάτω video είναι ιδιαίτερα επεξηγηματικό και τονίζει πως η υφασμάτινα μάσκα πρέπει να μπαίνει στο πλυντήριο, μόνη της και σε υψηλή θερμοκρασία.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibWFpbl9iYW5uZXIiPgoJCQk8ZGl2IGlkPSJFTkdBR0VZQV9XSURHRVRfMTYzMDEwIj48L2Rpdj4NCjxzY3JpcHQgZGF0YS1jZmFzeW5jPSJmYWxzZSI+DQooZnVuY3Rpb24oRSxuLEcsQSxnLFksYSl7RVsnRW5nYWdleWFPYmplY3QnXT1nO0VbZ109RVtnXXx8ZnVuY3Rpb24oKXsgKEVbZ10ucT1FW2ddLnF8fFtdKS5wdXNoKGFyZ3VtZW50cyl9LEVbZ10ubD0xKm5ldyBEYXRlKCk7WT1uLmNyZWF0ZUVsZW1lbnQoRyksIGE9bi5nZXRFbGVtZW50c0J5VGFnTmFtZShHKVswXTtZLmFzeW5jPTE7WS5zcmM9QTthLnBhcmVudE5vZGUuaW5zZXJ0QmVmb3JlKFksYSl9KSh3aW5kb3csZG9jdW1lbnQsJ3NjcmlwdCcsJy8vd2lkZ2V0LmVuZ2FnZXlhLmNvbS9lbmdhZ2V5YV9sb2FkZXIuanMnLCdfX2VuZ1dpZGdldCcpOw0KX19lbmdXaWRnZXQoJ2NyZWF0ZVdpZGdldCcsDQp7d3dlaTonRU5HQUdFWUFfV0lER0VUXzE2MzAxMCcscHViaWQ6MTgwMTYxLHdlYmlkOjE2NTIzOSx3aWQ6MTYzMDEwfSk7DQo8L3NjcmlwdD4JCQk8L2Rpdj4=

Η χάρτινη μάσκα πλένεται στο χέρι με σαπούνι ή απορρυπαντικό

Οι χάρτινες, από την άλλη, μπορούν να πλυθούν στο χέρι με υγρό σαπούνι χεριών ή απορρυπαντικό πιάτων και να ξαναφορεθούν άλλες τρεις ή τέσσερις φορές αφού στεγνώσουν.

Μάσκα ΚΝ-95: Γιατί συστήνεται η χρήση της στα ΜΜΜ και στα σούπερ μάρκετ

Υποχρεωτική θα είναι πλέον η χρήση της μάσκας ΚΝ-95, για είσοδο των πολιτών σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θ. Πλεύρη, τη συγκεκριμένη μάσκα θα την έχουμε πλέον όλοι μαζί, ειδικά όσοι πηγαίνουν για ψώνια ή χρησιμοποιούν μέσα μεταφοράς.

Αλλά τι είναι αυτή η μάσκα;

Πρόκειται για μάσκα με πέντε επίπεδα προστασίας και ειδικά σχεδιασμένα στρώματα φιλτραρίσματος που εξασφαλίζουν μεγάλη προστασία από τους ιογενείς ιούς, χάρη στη τεχνολογία διήθησης νανοϊνών.

Σε σχέση με την αποτελεσματικότητα της ΚΝ95, ο συγκεκριμένος τύπος μάσκας, παρέχει αναπνευστική προστασία σχεδιασμένη με μια αρκετά σφιχτή εφαρμογή στο δέρμα του προσώπου, ώστε να φιλτράρει αποτελεσματικά τα σωματίδια στον αέρα, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η ΚΝ95 μπορεί να φιλτράρει έως και 95% των επικίνδυνων σωματιδίων μεγέθους 0,3 μικρών: σκόνη, σταγόνες υγρασίας, ατμοί.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: