«Θα πέθαινε στα γυρίσματα»: Οι 2 σοβαροί τραυματισμοί του Κώστα Τσάκωνα που δεν φοβόταν ούτε το θάνατο

October 13, 2021

«Θα πέθαινε στα γυρίσματα»: Οι 2 σοβαροί τραυματισμοί του Κώστα Τσάκωνα που δεν φοβόταν ούτε το θάνατο


Διαφ.

Διαφ.



Οι 2 σοβαροί τραυματισμοί του Κώστα Τσάκωνα που δεν φοβόταν ούτε το θάνατο

Ο Κώστας Τσάκωνας ήταν κωμικός ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου 1943 και από 11 χρονών βγήκε στη βιοπάλη, ενώ παράλληλα φοιτούσε σε νυχτερινό σχολείο. Σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή του «Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» του Λεωνίδα Τριβιζά και τη δραματική σχολή «Βεάκη».

«Το πάθος μου ήταν πάντα η τεχνολογία. Να μάθω την τέχνη του μηχανικού και του ηλεκτρολόγου. Αν περάσει μία ημέρα που δεν κάνω κάποιο μερεμέτι είναι μία ημέρα άδεια. Αυτός είναι ο ψυχικός μου κόσμος. Τα εργαλεία μου είναι η ψυχή μου», είχε παραδεχθεί.

«Από Αργυρούπολη μέχρι Ασπρόπυργο, πήγαινα με το ποδήλατο για το μεροκάματο. Το βράδυ πήγαινα σχολείο. Νυχτερινή σχολή. Αφού έβγαλα τη σχολή. Δούλεψα σε ένα σωρό εργοστάσια… Έχω δουλέψει τόσο πολύ στη ζωή μου. Έχω κάνει ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, μπογιατζής, πλακάς, τεντάς, μαραγκός. Ό,τι επάγγελμα θες. Και ηθοποιός. Είμαι 100% αυτοδημιούργητος!».

Η πρώτη εμφάνιση στον κινηματογράφο

Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε με εντελώς τυχαίο τρόπο, σε μία ταινία μικρού μήκους του συμμαθητή του Κώστα Ζυρίνη. Στη συνέχεια έπαιξε πολλούς ρόλους στον κινηματογράφο, το θέατρο και στην τηλεόραση, δίπλα σε σπουδαίους κωμικούς ηθοποιούς, όπως ο Θανάσης Βέγγος, ο Σωτήρης Μουστάκας, ο Στάθης Ψάλτης και ο Κώστας Βουτσάς.

Τη δεκαετία του ‘80 έγινε ευρύτερα γνωστός, μέσα από τις βιντεοκασέτες, όπου είχε πάντα πρωταγωνιστικούς ρόλους. Διακρίθηκε ιδιαίτερα στο θέατρο, σε επιθεωρησιακούς ρόλους, που διακωμωδούσαν τα κόμματα εξουσίας της εποχής, το πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Οι 2 σοβαροί τραυματισμοί του Κώστα Τσάκωνα και ο θάνατος

Ο πρώτος τραυματισμός ήταν σε γυρίσματα που υποδυόταν τον μαστροχαλαστή κυρ-Τρύφωνα στα τέλη της δεκαετίας του 80′ και ο δεύτερος πιο σοβαρός το 2004, όταν έπεσε πάνω του ένα δέντρο που το ξερίζωναν. Το 2010 μάλιστα υπέστη εγκεφαλικό, ενώ ήρθε στη συνέχεια η διάγνωση για καρκίνο στην ουροδόχο κύστη.

«Τον θάνατο δεν τον φοβάμαι καθόλου. Κάποια στιγμή θα φύγουμε από τη ζωή. Άλλωστε τον θάνατο και την εφορία δεν τα αποφεύγεις», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Τσάκωνας άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου του 2015, πέντε χρόνια μετά το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, που του προκάλεσε μεγάλη αστάθεια, ενώ πάλευε με τον καρκίνο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: