Απίστευτη καταγγελία: Την έχουν άταφη επί 4 μήνες στο «Αττικόν» γιατί αρνούνται πως πέθανε από COVID-19 (βίντεο)

October 2, 2021

Απίστευτη καταγγελία: Την έχουν άταφη επί 4 μήνες στο «Αττικόν» γιατί αρνούνται πως πέθανε από COVID-19 (βίντεο)


Διαφ.

Διαφ.



Οι συγγενείς της γυναίκας αρνούνται την αιτία θανάτου της, με αποτέλεσμα να παραμένει στο νεκροθάλαμο του «Αττικόν» επί 4 μήνες

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κάνοντας λόγο για σορό γυναίκας που παραμένει στο «Αττικόν» επί 4 μήνες, επειδή οι συγγενείς της δεν δέχονται πως πέθανε από κορονοϊό.

«Για να αποδείξουν τις θεωρίες συνωμοσίας ότι δεν υπάρχει ο κορονοϊός δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς τους», υπογράμμισε μιλώντας στο Open.

Όπως διευκρίνισε, αρνητές του κορονοϊού αφήνουν άταφους συγγενείς τους στα νοσοκομεία για μεγάλο χρονικό διάστημα, περιμένοντας δικαστική απόφαση για τη διενέργεια νεκροψίας.

«Η νεκροψία στα νοσοκομεία γίνεται είτε επειδή δίνει εντολή ο γιατρός – επειδή είναι αδιευκρίνιστα τα αίτια του θανάτου – είτε με εντολή του εισαγγελέα», εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας πως όταν ένας ασθενής νοσηλεύεται επι μακρόν για κορονοϊό δεν απαιτείται νεκροψία.


 

«Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, έντονη η δυσοσμία»

H συγκεκριμένη καταγγελία του κ. Γιαννάκου αφορά γυναίκα, που παραμένει από την 1η Ιουνίου στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου Αττικόν, γιατί οι συγγενείς δεν δέχονται την αιτία θανάτου, τις επιπλοκές δηλαδή από κορονοϊό, εν΄ω παράλληλα δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν την εισαγγελική εντολή για τη διενέργεια νεκροψίας.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, οι σοροί στους νεκροθάλαμους των νοσοκομείων εξελίσσονται σε εστίες μόλυνσης, καθώς διατηρούνται σε ψυγεία, όπου κανονικά οφείλουν να παραμένουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.


Από την πλευρά του ο κ. Βανταράκης, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Πάτρας, μιλώντας και πάλι στο Open, έκανε λόγο για τεράστιο ζήτημα ειδικά στην πόλη της Πάτρας.

«Αναγκάζονται και αφήνουν νεκρούς σε φορεία στους διαδρόμους. Οι ψυκτικοί θάλαμοι είναι γεμάτοι με covid και δεν μπορούν να πάρουν σειρά άλλες περιπτώσεις».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστε επίσης: